Societatea Comerciala Institutul de Cercetare Ştiinţifică, Inginerie Tehnologică şi Proiectare Mine pe Lignit din Craiova (SC ICSITPML SA Craiova), este o societate cu capital majoritar de stat si își asigură finantarea din surse proprii.
Actionarul principal este statul prin Ministerul, Energiei– 61.310 actiuni = 90,39% si persoane fizice – 6.522 actiuni = 9,61%.
SC ICSITPML SA Craiova a fost înfiinţat în anul 1967 si este singurul institut de cercetare – proiectare pentru mine pe lignit din tara, exceland in acest domeniu, in ceea ce priveste planificarea si conducerea prin proiecte specifice procesului tehnologic de exploatare si valorificare a lignitului din mine si cariere.
Administrarea societatii este condusa de un consiliu de administratie format din trei membri numiti de AGOA, iar operational societatea este condusa de un director general, care pune in aplicare hotararile consiliului de administratie cu minim de personal necesar satisfacerii ofertei de proiectare de pe piata lignitului din Oltenia.
SC ICSITPML SA Craiova se află amplasat în municipiul Craiova, str. Unirii, nr. 147, cod poştal 200330, într-un sediu propriu, clădire cu 5 etaje în coproprietate cu Societatea ELECTROCENTRALE Craiova SA, din care Subsol+Parter+Et.I+Et.II apartinand SC ICSITPML SA Craiova, cu centrală termică proprie si spaţii de parcare în incinta curţii interioare.
Amplasarea strategica a societatii, la distante aproximativ egale fata de explotarile din vestul si nordul bazinului minier al Olteniei, capacitatea de deservire in domeniul proiectarii, fac din ICSITPML SA cel mai reprezentativ institut in domeniul extractiei lignitului si reprezinta un punct strategic al exploatarilor referitor la punerea in aplicare a politicilor de extragere si valorificare a resursei minerale pe baza de lignit avand colaborari cu beneficiarii traditionali de proiecte:
- Complexul Energetic Oltenia ,
- CET Govora;
- SNS Rm. Valcea;
- SC CONVERSMIN Bucuresti;
SC ICSITPML SA este certificat conform standardelor international de management, si anume al calitatii SR EN ISO 9001:2015, al mediului SR EN ISO 14001.
SC ICSITPML SA produce si comercializeaza o gama variata de proiecte, de calitate ridicata in special pentru domeniul minier care includ :
- elaborarea documentatiilor de obtinere a licentelor de exploatare conform Legii Minelor nr.85/2003,
- elaborarea documentatiilor de conservare si de închidere a minelor si carierelor,
- documentatii tehnice refacerea mediului si a potentialului economic, al terenurilor afectate de diverse activitati industriale.
- efectuarea de studii de fundamentare tehnico-economica, cercetari si experimentari în unitati de productie miniera,
- comercializarea de servicii în domeniul cercetarii, proiectarii de mine si cariere pe lignit, geologice, studii de fezabilitate, proiecte de organizare,
- elaborarea de studii de prognoza si marketing pentru zacamintele de lignit, carbune brun si turba,
- proiectarea de fluxuri tehnologice pentru mine si cariere,
- elaborarea lucrarilor de interes national care intra în profilul de activitate al institutului, finantate de la bugetul de stat,
- executarea de documentatii topografice, studii de teren, foraje,
- elaborarea / expertizare de documentatii geologice, geologo – tehnice si tehnico – economice pentru activitati miniere,
- proiecte, programe si rapoarte de explorare, dezvoltare, exploatare,
- studii de prefezabilitate si fezabilitate,
- documentatii pentru instituirea perimetrelor de prospectiune, explorare, dezvoltare si sanitara,
- expertizare în domeniile: executarea lucrarilor de prospectiune, executarea lucrarilor de explorare inclusiv a studiilor geologice si geotehnice, executarea de lucrari si documentatii hidrogeologice, executarea lucrarilor de exploatare – dezvoltare.
- consultanta aferenta domeniilor prevazute la punctele anterioare,
Obiect de activitate: Cod CAEN 7112 – Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea
Consiliu de Administrație:
Președinte: Marinel Florescu Membru: Adriana Lorena Ungureanu Membru: Ionela Cristina Stancu |
Director General:
Gheorghe Goreci